f1

2016.09.15. 13:11

Massa a DTM-ben, WEC-ben vagy a Formula-E-ben?

Massa úgy gondolja, hogy a DTMben, WEC-ben vagy a Formula E-ben fog versenyezni 2017-ben, azok után, hogy visszavonul a Forma-1től.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tóth Zsombor

A brazil pilóta az olasz nagydíj előtt bejelentette, hogy a szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását, de világossá tette, hogy más sorozatokban szeretne még versenyezni.

Amikor a Motorsport.com azt kérdezte a Williams pilótájától, hogy Brazilában vagy Amerikában fog-e versenyezni, Massa valószínűtlennek tartotta.

„Nem, nem hiszem, hogy a brazil Stock Car-ban vagy az Indycar-ban fogok versenyezni.”  -mondta. „Talán a DTM,WEC vagy a Formula-E jöhet számításba. Talán a három közül az egyik összejöhet, de minden lehetőségre nyitott vagyok.”

Massa azt is elmondta, hogy több sorozat képviselői is felvették vele a kapcsolatot, de nem akarja elsietni a döntést.

„Az biztos, hogy néhány személlyel már beszéltem” magyarázta. „Kis időt kérek még, hogy minden átgondoljak, a lehető legjobb döntést szeretném hozni.”

„Ahogy már mondtam, versenyezni akarok – meg kell érteni, hogy olyan döntést szeretnék hozni, amivel még élvezhetem majd a versenyzést. Még egy kicsit szórakozni akarok.”

Nyomás nélkül

Miután a Motorsport.com-nak bevallotta, idegesebb volt a bejelentés közben, mint magán a versenyeken szokott lenni, csütörtökön már azt nyilatkozta, hogy megkönnyebbülten, felszabadultan versenyezhet a szezonban.

„Az után könnyebbültem meg, miután bejelentettem a visszavonulásomat, így már a futamra is így álltam oda.” - mondta.

„Elégedett vagyok ezzel a döntésemmel és megpróbálom kiélvezni az utolsó hét futamot. Még jobban élvezném, ha jobb eredményeket is érnék el, amiért dolgozok. Remélem, hogy így egy eredményes, élvezetes futamokat fogok teljesíteni.”

Amikor azt kérdezték tőle, hogy a nyomás vagy a stressz miatt választotta a visszavonulást, Massa ezt felelte: „Azt hiszem, talán a nyomás, ami mindig ott van, de így hogy tisztában vagyok, a jövőmmel már kevésbé terhel.”

„Még nem döntöttem el teljesen a jövőmet, de az biztos, hogy ennek itt vége: Így talán kevesebb rajtam a nyomás, de természetesen az autóban ülve már nincs ilyen, hiszen ott a lehető legjobb teljesítményedet akarod mutatni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!