f1

2016.09.13. 06:54

Philippe Bianchi továbbra is felelősöket keres

Jules Bianchi édesapját nem érdeklik a kritikák

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Jules Bianchi édesapja, Philippe, elkötelezett, hogy segítse az ügyvédeket a Forma-1 irányító szervei ellen, mivel úgy gondolja, hogy azok súlyos hibát vétettek, melynek következményeként Jules meghalt.

"Ismét elmondom, hogy határozottan hibákat vétettek." - mondta Philippe Bianchi a Minute-Auto.fr-nek. "Jules balesetének nem volt köze az általános kockázathoz, melyet a munkája jelent. Minden balesetről, melyet láttam, még a legszörnyűbbekről is, mindig volt visszajátszás, de ezúttal a FOM nem mutatta meg, hogy mi is történt."

"Az emberek, akik engem támadnak, mert féltik a saját privilégiumukat az F1-ben, nem érdekelnek. De ha azt mondanák, hogy 'Igen, hibáztunk, de nem tudjuk visszacsinálni', azt már előrelépésnek tekinteném."

"Ügyvédeket fogadtam, szóval az igazság kiderül, és a felelős fizetni fog a hibáiért. Nem hiszem hogy bármely szülő, köztük azok is, akik most kritizálnak minket, ne tenné meg ugyanezt, ha ilyesmi történne a gyerekvel."

Mr Bianchi szerint egyébként Henry Surtees és Felipe Massa balesete teljesen más volt.

"Ha Jules balesete olyan lett volna, mint ezek, nem lehetne egy szavam sem, mert akkor Jules tisztában lett volna azzal, milyen kockázatot vállal. De Jules balesetét egy totális zűrzavar váltotta ki." - véli Philippe Bianchi.

Jules édesapja arról is beszélt, hogy áll a nevében létrehozott program, mely a fiatal versenyzőket hivatott támogatni.

"Emlékszem, mikor Jules a kórházban volt, egy barátom azt mondta nekem: 'Tudod Philippe, lesz idő, amikor egyedül leszel.' Egy kicsit ezt érzem most. A  terveim között szerepelt ez a projekt, hogy segítsünk a fiatal verseyzőknek, de kiderült, hogy ez bonyolultabb ügy, mint amilyennek tűnt. Vannak emberek akik elkötelezettek voltak, de azóta nehéz elérni őket. Reméljük, hogy nem felejtették el, mit mondtak nekünk az elején."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!