f1

2016.10.28. 12:19

A fiatal versenyzők vezetési stílusa olyan, mint a videójátékokban

Így gondolja Jacques Villeneuve, aki az ilyen versenyzőken anno a falra paszírozta volna.

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A legutóbbi szabályváltoztatás, jobban mondva pontosítás szerint a féktávon a versenyzők már nem változtathatnak irányt. Erről a szókimondó Jacques Villeneuve és elmondta véleményét erről, szerinte nevetséges votl az eddigi állapot.

"Jó. Végre. Nevetséges volt." - idézi Villeneuve-öt a Motorsport.com tudósítója, Jonathan Noble. "Nevetséges volt, mert tönkretette a csatákat. Nézzük csak meg mi volt Suzukában, Bottas és Hülkenberg esetében. Bottas belül maradt, elég helyet hagyott, és gyönyörű párharcot láthattunk közöttük. Ez pedig nekünk is jó volt. És ez fair is volt."

"Amit Verstappem és Sainz csinál az annyi, hogy nézik a tükröt és blokkolnak. Nincs konkrét küzdelem. És ez még veszélyes is. Ez nem része a versenyzésnek. De szerintem ez az új generáció versenyzési moráljának része. Mert ezt csinálják a videójátékokban is, szerintem. Nem tudom. Szóval jó, hogy ezt végre tisztázták, remélem működni fog."

Villeneuve elmondása szerint versenyzői karrierje során ő nem találkozott ilyen agresszív védekezési stílussal, mint ami manapság jellemző a Forma-1-ben.

"Nem emlékszem, hogy bárki így tett volna. Soha. Én sem tettem sosem. Szerintem ha velem valaki egyszer ezt tette volna, a következő versenyen, vagy a következő körben felkentem volna a falra és nem történt volna meg újra. De ez egy olyan éra volt, amikor veszélyes volt versenyezni. Ezért a versenyzők is jobban tisztelték egymást és nem csináltak egymással olyasmit, ami extra veszélyes lett volna, mert maga a versenyzés is magában foglalta a halál rizikóját. Szóval szerintem az autók manapság már olyan biztonságosak, hogy ők (aversenyzők) azt hiszik, bármit megtehetnek, amit akarnak. Szerintem ez a helyzet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!