f1

2016.10.30. 18:03

Az olimpiai bajnok Mayer szívesen alkalmazná a Forma-1 időmérős rendszerét a síelésben is

A síelő Világ Kupában olyan időmérős rendszerre van szükség, mint ami a Forma-1-ben van, mondta a műlesikló olimpiai bajnok Matthias Mayer pénteken.

Hegedűs Dávid

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

„Az edzésen azért lehetne versenyezni, hogy ki választhat majd elsőnek rajtszámot.” - mondta az osztrák síelő.

Mayer javaslata egy lépéssel tovább mutat, mint ami a szabályokban volt korábban Az új rendszerben a legjobb 10 síelő választhat magának páratlan számot 1 és 19 között, a 11 és a 20.hely közötti versenyzők pedig 2-20-ig választhatnak páros számot.

A Nemzetközi Sí Szövetség a régi formátumon változtatott, amiben a legjobb hét síelő véletlenszerűen kap rajtszámot 16 és 22 között, így a Tv nézők a verseny végén láthatták a legjobbakat.

„Ez némileg megváltozott.” - mondta Mayer, aki egy szponzor eseményen beszélt erről. „A legjobb versenyzők szinte bármelyik rajtszámot választhatják. Ez egy kiváló ötlet, de van még mit csiszolni rajta.”

A FIS férfi szakág igazgatója  Markus Waldner azt mondta, hogy a testületnek meg kell vizsgálnia más lehetőségeket is a változtatásokról.

„Az ötlet az, hogy a top10 versenyzőt minél jobban szétszórjuk a rajtnál.” - mondta Waldner. „A legtöbb TV néző általában egy részét nézi a versenynek, az első 15 indulóra nem nagyon kíváncsiak, hiszen a legjobbak csak ezek után következtek. Ezzel szeretnénk motiválni a nézőket, hogy az elejétől nézzék a közvetítést.”

A háromszoros Világ Kupa futam győztes Mayer a legutóbbi szezon nagy részét csigolyatörés miatt ki kellett hagynia, amit Val Gardenában, Olaszországban szerzett.

Júliusban tért vissza az edzésekhez és a tervei szerint a November 26-27.-i versenyen fog visszatérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!