f1

2016.10.08. 05:41

Allison visszautasította a Renault ajánlatát

James Allison a Renault-hoz való visszatérés ellen döntött.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

Csapatépítési programjának keretein belül a Renault júniusban megkörnyékezte az akkor még a Ferrarinál dolgozó Allisont. A technikai szakember tavaly szeptemberben hosszabbította meg maranellói szerződését 2018-ig, ám július végén úgy határozott, hogy ott hagyja a
Ferrarit, amely a renault-s pletykát látszott erősíteni. A brit negyedik enstone-i etapja azonban úgy fest, nem fog materializálódni, miután hónapokig tartó huzavona után úgy döntött, a Renault nem a megfelelő hely számára; Allison különösen a francia csapatnál uralkodó enyhe anarchiát kifogásolta.

A Renault-nál kialakult politikai helyzet (nem teljesen egyértelmű, ki is a csapat vezetője) nem csak Allisont ijesztette el: sokáig Sergio Pérezt is körüludvarolták a franciák, ám a mexikói végül szerződést hosszabbított a Force Indiával, „háttérkomplikációkat” citálva
okául. Ami Allisont illeti, F1-es karrierjét még nem adná fel, azonban kizárólag egy brit székhelyű csapatnál dolgozna ismét, hogy minél több időt tölthessen gyerekeivel feleségének márciusi hirtelen halálát követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!