f1

2016.10.08. 08:35

Arrivabene: Vettelnek ki kell érdemelnie, hogy hosszabbítsunk vele

„A problémáinkra nem Vettel a megoldás, de nem is ő okozza azokat.”

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

Az olasz média Vettel gyenge Maláj Nagydíjon nyújtott teljesítménye miatt természetesen megtalálta a német versenyzőt. Nem kímélték Vettelt: szerintük válsághelyzetben van a négyszeres világbajnok. 

Vettelt a német Bild megkérdezte, hogy hallott-e az olaszok véleményéről, amire Vettel a következőket mondta: „Tudok olvasni.”

Maurizio Arrivabene, az olasz Sky televíziónak elmondta: egyáltalán nem biztos, hogy meghosszabbítják Sebastian Vettel 2017 év végén lejáró szerződését. 

„Nem Sebastian okozza a problémáinkat, és nem is ő a megoldás rájuk. A két versenyző nagyon fontos számunkra, Seb pedig annak ellenére is nagyon keményen dolgozik, hogy néha hiba kerül a gépezetbe. 

„Az autóra kell koncentrálnia. Ő egy olyan ember, akit nagyon sok dolog érdekel. Néha csak az autóra kellene fókuszálnia, ez a fő dolga.”

Arrivabene nem gondolja, hogy egy szerződéshosszabbítás javítana Vettel jelenlegi formáján, aki egyébként jelenleg csapattársa, Kimi Räikkönen mögött áll a világbajnoki pontversenyben. 

„Nem gondolom, hogy bárki nyerni tudna egy szerződéshosszabbítás miatt. Változtak az idők, Vettellel már nem feltétlenül működik az, ami Schumacherrel tökéletesen ment.”

A Ferrari csapatfőnöke mindezek mellett a csapat teljesítményéről is beszélt: elárulta, alábecsülték a Mercedes és a Red Bull erejét, de különböző, előre nem látható dolgok is történtek – utalt James Allison technikai igazgató feleségének halálára, majd James Ferraritól való távozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!