f1

2016.10.16. 17:17

Berger: Rosberg fejben győzte le Hamiltont

„Nico tanult a korábban elkövetett hibáiból.”

Horváth Dániel

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Gerhard Berger szerint – aki egyébként segítette Nico Rosberg és a Mercedes közötti tárgyalásokat a német versenyző szerződéshosszabbításában – jelenleg Lewis Hamilton minden téren csapattársa mögött jár.

„Nico fejben győzte le Lewist” – mondta Berger a német Sport Bildnek.

„Tanult a korábbi hibáiból. Alapból Lewis túl gyors, de Nico sikerei miatt Lewis elkezdte másolni a dolgait. Ez erősebbé tette Rosberget, Lewist pedig gyengébbé.”

„Nico nagyon lazává vált, egyben kényelmes helyzetbe került. Mindent versenyhez egyformán konzisztens módon áll hozzá, miközben Lewis elkezdte megkérdőjelezni a saját képességeit. Olyan dolgokat változtatott meg, amiket nem kellett volna.”

Toto Wolff sem tagadta, hogy Hamilton manapság változtatni kényszerült korábban jól bevált procedúráin „Nico mindenben nagyon precíz, ezért Lewisnak is így kell cselekednie.”

Alain Prost, a franciák négyszeres világbajnoka szerint is kitűnőek Rosberg esélyei.

„Egyre fontosabbá válik a 33 pontos előny. Be kell osztania ezt a különbséget, ami fejben sem szokott mindig könnyen menni."

Prost ráadásul nagyon elkötelezettnek látja Hamiltont: „Úgy érzem, Lewis régen volt ennyire motivált, mint most. Egy ilyen csapattárs mellett Rosbergnek nem lesz könnyű dolga, pláne, hogy Lewis azt gondolja, az egész világ ellene van.”

Prost véleménye szerint közel sem borítékolható még Rorbserg első bajnoki címe: „Még mindig fordulhat a kocka. Ha egyszer kiesik Nico, Lewis rögtön közel kerül hozzá.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!