f1

2016.10.20. 09:05

Fittpaldi: Verstappen egy rendkívüli versenyző, de Alonso a legjobb

„Alonso a legkomplettebb.”

Horváth Dániel

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Emerson Fittipaldi, a Forma-1 kétszeres brazil világbajnoka decemberben tölti be hetvenedik életévét, lelkesedése azonban töretlen a száguldó cirkusz történései iránt.

Fittipaldival az olasz Corriere della Sera készített egy hosszabb interjút.

1972 és 1974 világbajnoka elárulta: egy versenyt sem hagy ki. Arra a kérdésre, hogy szerinte ki a mezőny jelenlegi legjobbja, így felelt: „Nehéz kérdés. Hamilton, Vettel és Rosberg többé-kevésbé egy szinten vannak, a legkomplettebb versenyző azonban Alonso. Verstappen pedig lenyűgöző, egy rendkívüli versenyző. Az előzései és a kemény csatái miatt látványos, amit csinál. Világbajnok lesz, nem kérdés.”

A bajnoki címért folyó csatáról elmondta, hogy Hamilton nem fogja feladni, mindezek ellenére idén Rosberg fog diadalmaskodni – ezt korábban már meg is írtuk.

A Ferrari helyzetéről: „Reménykedjünk benne, hogy a 2017-es szabályok változást hoznak. A Mercedes dominanciája kezd unalmassá válni. Vettel sincs könnyű helyzetben, de vissza fog térni. A Ferrarinak mindene megvan ehhez, ahogy a McLarennek is.”

Fittipaldi egyébként a Mexikói Nagydíj nagyköveteként is tevékenykedik: „Carlos Slim visszahozta a mexikói versenyt, neki köszönhetően Perez és Gutierrez személyében két versenyzőjük is ott van a rajtrácson. Brazíliában válsághelyzet van, pont a dolgok ellenkezője történik. Nagyon csalódott vagyok emiatt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!