f1

2016.10.24. 10:37

Gasly: Nem értem miért hosszabbítottak Kvyattal

„Bebizonyítom, hogy rossz döntést hoztak.”

Horváth Dániel

Fotó: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Pierre Gasly elmondta: nem érti, hogy a Red Bull miért nem őt nevezte ki Carlos Sainz csapattársaként a Toro Rossóban 2017-re.

Daniil Kvyat az idei Orosz Nagydíj után kényszerült távozni a Red Bulltól, és visszakerült az energiaitalosok kiscsapatába, a Toro Rossóba, helyet cserélve Max Verstappennel.

Kvyatot sokként érte a döntés, sokáig nem is találta régi formáját. Az utóbbi időben viszont kezd visszatérni régi önmagához, aminek köszönhetően meghosszabbították jelenlegi szerződését, így jövőre is a Toro Rosso versenyzője maradhat.

Gaslyt nagy esélyesnek tartották Kvyat lehetséges utódaként: a 20 éves francia versenyző jelenleg a GP2-es sorozatban versenyez, a bajnoki pontverseny második helyén áll.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, bíznak Kvyatban, Gasly pedig még nem áll készen a Forma-1-es szereplésre.

Gasly a francia Canal Plusnak nyilatkozva elárulta: nem érti a Red Bull döntését.

„Sokat beszélgettem Helmut Markóval pénteken” – mondta Gasly.

„Elmondta, hogy rossz irányba mennek a dolgok – ez teljesen meglepő volt számomra. Szombat reggel tájékoztatott Kvyatról, de őszintén nem értem a döntést. Különösképpen, hogy volt egy hosszú beszélgetésem Markóval, az okokat azonban nem említette.”

„Most más lehetőségek után kell néznem, és be fogom bizonyítani, hogy rossz döntést hoztak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!