f1

2016.10.29. 14:52

Nem tervezik a Buddh pálya eladását az adósságok ellenére sem, mondja a tulajdonos

A Jaypee Group, a korábbi indiai nagydíj helyszínéül szolgáló Buddh International Circuit tulajdonosa nem tervezi eladni a több millió dolláros tartozás ellenére sem.

Hegedűs Dávid

Fotó: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Content Pool

A vállalat, ami több helyen is érdekelt építkezési és ingatlanpiacon, nem tudta március végéig kifizetni a 9 milliárd dolláros adósságot.
A felhalmozott adósságot szinte képtelenség hirtelen kifizetni, ezért kénytelenek a vagyontárgyaikat, ingatlanjaikat elárverezni.

A pálya első embere, Sameer Gaur elismerte, hogy a Forma-1- es visszatérés nem szerepel a jövőbeli tervek között, de ragaszkodik ahhoz, hogy a cég ne adja el a pályát.

„Igen, mi egyelőre nem gondolkodunk egy nagy verseny megrendezésében, beleértve a Forma-1- et is, az ismert okok miatt, de ez nem azt jelenti, hogy nyitottak vagyunk a pálya eladására.” - mondta Gaur a Press Trust of India című újságnak.

„Nem egyszerű a BIC fenntartása, de mi képesek vagyunk leküzdeni ezeket az akadályokat a nehézségek ellenére is.” - tette hozzá.

Mindemellett, Gaur ragaszkodik hozzá, hogy ne adják fel azt, hogy a jövőben fogadjanak egy nagy versenysorozatot, mondván, vizsgálják meg a lehetőségeket, ha stabilizálódik a pénzügyi helyzet.

„Építettünk egy remek pályát, azért, hogy olyan nagy versenyeket tudjunk rendezni, mint a Forma-1.” - mondta. ”A jelenlegi helyzetünkben nem vélünk a rendezés, majd ha javul a helyzet.”

Az indiai nagydíj legutóbb 2013-ban volt a versenynaptárban.

Az F1 távozása után, mindössze hazai versenyeket rendeznek a páláyn, illetve különféle autógyárak tesztpályájaként üzemel.

Nemrég rendezték itt az FIM által rendezett Asia Road Racing Championship egyik futamát, amit Vicky Chandhock és a Madras Motorsport Club szervezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!