f1

2016.10.05. 16:17

Nevet változtatna a bakui futam

A Baku utcáin zajló versenyhétvége névváltoztatást szeretne.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

Mikor az Azerbajdzsán fővárosában megrendezett F1-es futam debütált a versenynaptárban, Arif Rahimov, a verseny promótere elmondta, a korábbi szovjet állam egy modern európai országnak nevezi magát. Ezután sokakat meglepve a nagydíj hivatalosan Európa Nagydíjként került a sorozatba.

Az azerbajdzsáni Trend hírügynökség jelentései szerint viszont már 2017-ben lecserélhetik ezt a nevet, és jövőre már Azerbajdzsáni Nagydíjat nézhetnek a rajongók.

„Reméljük, jövőre már az új névvel kerülünk be a versenynaptárba.” – fogalmazott a pálya egyik szóvivője. „Sikeres debütáló versenyhétvégén van túl fővárosunk, ezért úgy gondoljuk, itt az ideje, hogy a nagydíj országunk nevét használja.”

A Trend értesülései szerint már a Forma-1 illetékeseivel is egyeztetett a pálya, és nem volt kifogásuk a dologgal kapcsolatban. A közelmúltban kiadott előzetes naptárban pedig már Azerbajdzsán neve szerepel a június 18-án megrendezendő futam mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!