f1

2016.10.14. 05:48

Nico Hülkenberg aláírt a Renaulthoz a 2017-es évtől kezdve

Két éves a szerződés, opcióval 2019-re is

Vámosi Péter

Fotó: Force India F1 Team

Van még egy utolsó akadály is, amit tisztázni kell Hülkenbergnek a jelenlegi csapatával, de a Force Indiának gyakorlatilag el kell engednie a versenyzőjét. Ahogy azonban Bob Fernley helyettes csapatvezető utalt rá, ez már csak puszta formalitás, és nem fognak a pilóta útjába állni.

Ezzel gyakorlatilag véget ér Hülkenberg második Force Indiás korszaka is, amely között 2013-ban volt egy évnyi Sauberes elkötelezettség is. Ezzel a lépéssel az is kiderült, hogy a Renaultnál már csak egy kiadó ülés van, és a hosszú listájukon rajta van a két jelenlegi pilótájuk is, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer is.

Korábbi tartalékpilótájuk, Esteban Ocon szintén versenyben van, annak ellenére, hogy most már a Manornál foglalkoztatják versenyzőként, de egyre inkább azt hallani, hogy a 20 éves versenyző célja pont az, hogy Hülkenberg helyére igazolhasson, a Force Indiába. Nekik szintén jól jöhet Ocon, mivel Mercedes junior is, és az újabb német pilóta érkezésével jó pontot szerezhetnek a motorbeszállítójuknál is.

Ocon nyáron szerződött el a Renault kötelékéből, ahol addig tesztpilóta volt, épp azért, hogy a kiscsapattal tapasztalatokat szerezhessen, másrészt a Manor így kapott némi kedvezményt is a Mercedes motorok árából, mivel Pascal Wehrlein mellett akkor egy újabb csillagos márkás protezsáltat alkalmaznak.

A Renaulthoz érkezhet még Valtteri Bottas is, aki tárgyalásban áll a francia gyártóval, és amennyiben a Williams istálló nem él az opciós jogával vele kapcsolatban, akkor heteken belül ő is kiköthet itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!