f1

2016.10.20. 07:05

Ocon: Nem újdonság Verstappen agresszivitása

Ocon visszaemlékezett a Verstappennel való csatáira

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Esteban Ocon elmondása szerint nem újdonság, hogy Max Verstappen agresszív vezetési stílust alkalmaz. Ocon véleménye pedig azért is releváns, mert két éve még együtt versenyeztek a European F3-ban, ahol végül a francia versenyző legyőzte Verstappent. Ennek ellenére a holland előbb debütálhatott az F1-ben, már a Red Bull versenyzője, míg Ocon csak nem rég mutatkozhatott be a Manorral.

"Az FIA nem örült nekünk." - emélkezett vissza Ocon 2014-es párharcukra. "Sokszor a határon autóztunk, ami elég veszélyes. Gyakran kaptunk figyelmeztetéseket, de valójában sosem ütköztünk. De jók voltak azok a versenyek." - mondta Ocon a holland Formule 1-nek. "Max sokkal agresszívebb, mint én. Max megállás nélkül versenyez, míg én csak akkor, ha az szükséges."

Egyelőre azonban hiába van már Ocon is az F1-es mezőnyben, nem tud Verstappennel csatázni. Kérdés, hogy bejönnek-e azok a feltevések, melyek szerint jövőre a Renaultnál folytatja karrierjét a fiatal francia, és mire lesz majd képes jövőre a Renault.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!