f1

2016.10.25. 06:01

Ricciardo: Jó autónk volt a második helyhez is

Daniel Riciardo szerint valóban reális esélye lett volna megszereznie a második helyet Nico Rosberggel szemben az amerikai nagydíjon, de a virtuális biztonsági autós fázis rosszkor jött neki.

Hegedűs Dávid

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ricciardo és Rosberg folyamatosan csatáztak a második helyért, Lewis Hamilton mögött, köszönhetően Ricciardo remek rajtjának, aki szuperlágyon indult ellenben Rosberggel, aki lágyon.

Az ő stratégiájuk úgy volt tervezve, hogy az utolsó etapra mindketten ugyanolyan gumival mentek volna. Így ott komolya csata lett volna várható, ugyan hiába lett volna Rosbergnél a gumi előny, a pályán Ricciardo lett volna előrébb.

Végül nem ez történt, ugyanis Max Verstappen miatt virtuális biztonsági autót kellett igénybe venni. Ezzel gyakorlatilag tönkre tette csapattársa esélyeit.

Rosberg ezzel egy ingyen bokszkiálláshoz jutott, ez segített neki a második hely megszerzésében, míg Ricciardonak be kellett érnie a harmadik hellyel.

A versenyt követően a Red Bull csapatfőnöke Christian Horner arról beszélt, hogy a VSC milyen szerepet játszott a végeredményben: ”Meg volt a pozícióink a pályán, miközben Rosberg lágy gumikon körözött, így mi voltunk a gyorsabb gumikon. Egy esélyt akartunk adni ennek a taktikának, de tudtuk, hogy Rosberg gyorsabb lesz nálunk.”

Ricciardo viszont biztos benne, hogy a VSC nélkül meg tudta volna szerezni a második helyet.

„Határozottan miénk volt az a pozíció, legalábbis abban az időszakban.” Mondta. „akkor, ha Nico utolért volna a futam vége felé, akkor is csatáztam volna vele.”

„Igen, alig vártam, hogy csatázhassunk. Hiszem, hogy jó tempóm volt. Frusztráló volt a VSC-os időszak, hiszem Simon, a versenymérnököm a virtuális biztonsági autó kezdetén egyből mondta a rádión, hogy ez nekünk nem jött jól. Emiatt én nagyon ideges lettem.”

„Viszonylag jó tempónk volt Nicohoz képest. Azt hiszem, jó autónk volt a második helyhez is. Kár, hogy nem sikerült megszereznem a második helyet, de én nem vagyok csalódott. Jó érzés itt dobogóra állni.”

„Ez frusztráló, de élveztem a napot. A verseny előtt a himnusz alatt libabőrös lettem, komolyan mondom. Majd dobogón is fantasztikus volt a közönség, szívesen járok ide.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!