f1

2016.10.21. 13:25

Sainz nem fog várni a Red Bull ülésére

A spanyol szerint nagyon boldogak a jelenlegi párosukkal

Vámosi Péter

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Carlos Sainz elárulta, hogy esze ágában sincs örökre a Red Bull tartalékja szerepében tündökölni. A spanyol régóta várja azt a lehetőséget, hogy hívja az anyacsapatuk, ugyanakkor rajta volt a Renault gyári csapatának a kívánságlistáján is a 2017-es esztendőre.

A Red Bull azonban a Toro Rossonál tartotta őt, és nem csak azért, hogy a faenzai kiscsapat vezéregyénisége legyen, hanem hogy készen álljon, amennyiben arra szükség lenne. Austinban ennyit mondott Sainz: "Legjobb tudomásom szerint, a Red Bull Racing elégedett a versenyzőivel. Jó dolog persze a harmadik számú versenyzőjüknek lenni, és várni a megfelelő alkalomra, de nem várhatok egész életemben. Remélem, ezt ők is megértik."

Annyit még hozzátett, hogy 2017-re elégedett a Toro Rosso adta lehetőséggel, de utána már előrébb lépne. Arra a kérdésre, hogy ha 2018-ban esetleg belenyúlna a párosába a Red Bull menne-e, erre Sainz ezt felelte: "Remélem, hogy nem nyúlnak bele. A Red Bull kemény, de igazságos döntéseket szokott hozni. Ha az egyik versenyzőjüket le is cserélnék, biztos vagyok benne, hogy jó megoldást fognak találni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!