f1

2016.10.11. 05:22

Wolff: Verstappen egyszerűen csak keményen versenyzett Hamilton ellen

„Egyszerűen csak kemény versenyzés volt.”

Horváth Dániel

Fotó: Getty Images/ Red Bull Content Pool

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint Max Verstappen vasárnap bemutatott Hamilton elleni védekezésében semmi kivetnivaló nincs, de a versenyzőknek fontos lenne ismerniük a határokat. 

A világbajnoki címért küzdő Lewis Hamilton Max Verstappennel, a mezőny legfiatalabb tagjával vívott szoros versenyt a Japán Nagydíj második helyéért: sikertelenül. A holland tinédzser keményen védekezett Hamilton Mercedese ellen, a háromszoros világbajnok csapatrádión arra panaszkodott, hogy Verstappen fékezés közben váltott irányt. 

A Mercedes Hamilton tudta nélkül óvást nyújtott be Verstappen ellen, amit később vissza is vontak. Hamilton saját twitter oldalán közölte: nem ilyen módon akar [pontokat] nyerni.

„Nyílván elfogult vagyok, és meglepő lehet a véleményem. Imádom a kemény versenyzést, Verstappen stílusa felüdítő. Nagyon keményen védekezik, a szabálykönyvben viszont egyértelműen le van írva, hogy féktávon nem válthatsz irányt. Ezt eddig nem büntették. Tudnunk kellene, hogy mit szabad, és mit nem. Az én véleményem szerint nincs probléma a kemény csatákkal” – mondta Toto Wolff.Charlie Whiting egyébként a versenyt követően közölte Verstappennel, hogy figyelték a „magatartását”. 

A holland csapatfőnökének, Christian Hornernek természetesen nem volt gondja fiatal holland munkájával: „Kemény, de fair volt Max.”

„Úgy gondolom, jó versenyt vívtak. A verseny után Lewis sem problémázott, és meg is dicsérte Verstappent.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!