f1

2016.11.19. 08:31

A Liberty Las Vegasba vinné az F1-et

A Forma-1 új tulajdonosai, a Liberty Media éjszakai versenyt rendezne Las Vegasban.

Tajthi Andrea

Fotó: FIA Formula E

"Nekem nagyon tetszik az ötlet, hogy éjszakai verseny legyen Las Vegasban." - mondta a vezérigazgató, Greg Maffei Barcelonában.

Bernie Ecclestone már tárgyalt erről korábban az érintettekkel, ám túl sokra ezidáig nem jutott az ügy érdekében.

Mindemellett a csapatok úgy gondolják, hogy a jelenlegi, 21 versenyes naptár már a maximum, azt nem kellene tovább bővíteni. Maffei azonban megfontolandó, hogy további versennyel bővítsék azt.

"Persze van egy hatát, hogy mennyit lehet teljesíteni. Már ha csak azt is nézzük, hogy az autókat utaztatni kell a világon, de gondolkodunk azon, hogy enyhe mértékben, de növeljük még a versenyek számát." - mondta Maffei. "Van, ami miatt azért éreklődést eredményezhet a bővítés. Az FIA több pénzhez jut, a csapatok több pénzt keresnek, és mi is több pénzt keresünk. Azonban az új belépőknek (helyszíneknek) többet kell fizetniük."

Jelenleg azonban a német és a brazil futam sorsa sem tisztázott, így még az is lehetséges, hogy Las Vegas naptárbővítés nélkül bekerülhet a listába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!