f1

2016.11.03. 07:13

A sepangi pálya igazgatója Forma-1-gyel kapcsolatos tárgyalást folytat Abu Dhabiban

Sepang kiszállása nem tenne jót a sorozatnak

Hegedűs Dávid

Fotó: Williams F1

A Malajziai Nagydíj jövője szempontjából kulcsfontosságú tárgyalás tartanak majd ebben hónapban.

Közben kiderült, hogy a kuala lumpurhoz közeli pálya képviselői nem szeretnének két nagy versenyt rendezni, vagy MotoGP futamokat rendeznek, aminek 2021-ig van szerződése, vagy a 17 éve, folyamatosan megrendezendő maláj nagydíjat rendezik meg.

Bernie Ecclestonne-nal és a FOM-mal 2018-ig van szerződése a pályának.

A Speed Week cikke szerint a Sepang-i pálya új tulajdonosa Tan Sri Mohamed Azman Yahya, társával, a pálya igazgatójával, Razlan Razalival, Novemberben Abu Dhabiba utaznak tárgyalásra, a Forma-1-es szezonzáróra.

Abu Dhabiban Ecclestone-nal fognak találkozni, hogy kompromisszumot kössenek, amelyben biztosítják, hogy 2017-ben még megrendezik a versenyt, de 2018-ban már nem.

A cikkben azt is írták, hogy a Forma-1 „ura”, Bernie Ecclestone nem ért egyet ezzel a döntéssel, mondván nem teljesítik a szerződésben kötötteket, és ha nem rendezik meg a futamokat, akkor bíróságra viszi az ügyet.

Sepang kiszállása nem tenne jót a sorozatnak, főleg, mert a MotoGP versenyeket ott továbbra is rendeznék, és azért jobban rajonganak a helyi emberek.

„A tárgyalások nem voltak nehezek, mert mind mi, mind pedig a pálya képviselője is egyaránt akarták a futam megrendezését.” - mondta a MotoGP nagyfőnöke Carmelo Ezpeleta múlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!