f1

2016.11.20. 16:50

A tapasztalt Magnussen jövőre sokat segíthet a Haas a fejlődésében

Roman Grosjean kiemelte, hogy Kevin Magnussen sokat fog tudni a csapatnak 2017-ben, mikor átveszi Esteban Gutierrez helyét.

Hegedűs Dávid

Fotó: Renault Sport

Romain Grosjean úgy érzi, hogy a Haas jó döntést hozott azzal, hogy a 2017-es szezonra Kevin Magnussent szerződtették.

Magnussen a jövőre második évét kezdő amerikai csapathoz csatlakozik, Esteban Gutierrezt váltva.

A korábbi McLaren pilóta a Renault csapatát hagyja ott, a tapasztalata miatt Grosjean úgy véli, hogy a csapat képes lesz jövőre feljebb lépni a középmezőnyben.

„Meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkezik, amit a McLarennél és a Renaultnál gyűjtött, sokat fejlődtek a szezon során, érdekesek lesznek majd a visszajelzései, hiszen egy igazán nagy csapatnál, a McLarennél is versenyezhetett.”

„Ő egy határozottan jó versenyző, bármikor képes megtartani a pozícióját a versenyen, remélhetőleg, azzal, hogy mindkét autónk fog tudni pontot szerezni, azzal már sokat nyerhetünk. Remélhetőleg jó lesz a kapcsolatunk”

„Természetesen mindig le akarod győzni a csapattársadat, de az még fontosabb, hogy mindketten szerezzünk pontokat, mindketten toljuk előrébb a csapatot.”

Azzal, hogy Magnussen a Haas-hoz igazolt, ő lett az első pilóta, aki mind a négy motorgyártó (Renault, Honda, Mercedes és Ferrari) V6-as hibrid motorjával versenyezhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!