f1

2016.11.12. 16:02

Arrivabene csak nevet a Ferrarira helyezett nyomásokon

„Nem kell nekem segítség”

Hegedűs Dávid

Fotó: Scuderia Ferrari

A nyomás szép csendben egyre jobban fokozódik a Ferrari csapatfőnökének, Maurizio Arrivabenének a vállán.

A Scuderia korábbi legendás pilótája, a háromszoros világbajnok Niki Lauda az Autosprint újságnak ezt mondta: ” Vettel nagyon ideges, mert túl nagy nyomást gyakorol rá (Sergio) Marchionne és Olaszország szerte sokan mások is.”

Ez egy aktuális vélemény volt Laudától, azok után, hogy a Ferrari elnöke Marchionne elmondta, hogy nem kíván több pénzt áldozni a csapatra.

„Más dolgokra is szeretnék pénzt költeni.” - mondta egy telekonferencián.

A terhet még Bernie Ecclestone is fokozta azzal, hogy azt mondta, hogy Arrivabenének plusz segítségre van szüksége a csapat vezetéséhez.

„Az nap számomra egy ellenszenves dolgot mondott.” - mondta Arrivabene Brazíliában. „Aztán odajött hozzám és elmagyarázta, hogy mire gondolt, anélkül, hogy erre bárki meg kérte volna.”

„Nincs szükségem segítségre”  -tette hozzá. „Én csak egy kis része vagyok a Ferrarinak, számos másik ember dolgozik még itt velem.”

Marchionne Pénteken bejelentette, hogy tervezi a Formula-E sorozatban való részvételt, pedig a csapat még nem áll készen erre a feladatra.

„Beszéltem vele, arról, hogy néha túl nagy nyomást helyez ránk.” - mondta Arrivabene. „De semmi különös nincs ebben.”

„Az nap, mikor aláírtam a szerződést, tudtam, hogy mire vállalkozok.”

„’Hallottam, hogy ti nagy nyomás alatt vagytok!?’. Én ezen csak nevetek. Na és?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!