f1

2016.11.29. 17:03

Berger szerint hiányoznak a Ferrarinál a minőségi vezetők a menedzsmentben

Vettel szerint azonban nincs dráma, sőt pozitív irányba fordult minden az utóbbi hónapokban

Vámosi Péter

Fotó: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Az a véleménye Gerhard Bergernek, hogy összehasonlítva akár a Mercedes vagy a Red Bull gárdájával, a Ferrarinál nincs elég jó vezető. Ennyit mondott a SpeedWeeknek: "Elég csak ránézni a struktúrákra. A Mercedesnél ott van Toto Wolff, Niki Lauda, (Paddy) Lowe, (Andy) Cowell, (Aldo) Costa. A Red Bullnál (Christian) Horner, (Helmut) Marko, (Adrian) Newey és Dietrich Mateschitz a háttérben. Csak ebben a két csapatban vannak egyéniségek. Ha összehasonlítjuk, a Ferrari nincs ezen a szinten."

Berger ugyanakkor a Ferrari ilyen jellegű dolgai ellenére azt gondolja, hogy nem volt rossz elgondolás Vetteltől, hogy 2014 után átigazolt a Red Bulltól Maranellóba: "Amikor Sebastian a Ferrarihoz ment, tudhatta, hogy csapatot kell építenie maga köré. Michael Schumacher idejében a Ferrarinak remek csapata forgolódott körülötte, ugyanúgy, mint most a Mercedesnél, vagy a Red Bullnál. Top embereknek kell összeállniuk, anélkül hogy egymással harcolnának, és Sebastian egyelőre ezt nem tudta elérni."

Ennek ellenére Vettel a dobogón végzett a szezonzárón, ami azt mutathatja, hogy valami talán beindult a háttérben a Ferrarinál. Ő a Welt am Sonntagnak nyilatkozott: "Sok dolog megváltozott az elmúlt hónapokban a Ferrarinál. Persze nem én vagyok a csapatvezető, de teljesen megbízom azon nagy felelősségi körrel bíró embereinkben, akiket keményen bírálnak, mint például a csapatfőnökünket, Maurizio Arrivabenét. Jól végzik a munkájukat, ugyanakkor elismerem, hogy kívülről nehéz látni ezeket a belső pozitív irányú változásokat."

Végül Vettel cáfolta azt, hogy rossz lenne a hangulata, annak ellenére, hogy hallhatóak voltak a rádiós kirohanásai, és esetleg emiatt nem élvezné azt a munkát, hogy össze kell kapnia a Ferrarit. A négyszeres világbajnok szerint csak annyi történt, hogy változtatott a publikus kommunikációs stílusán: "Azt gondolom, hogy eddig mindig jól kellett, hogy viselkedjek. Most hiteles akarok lenni, és meg akarom mutatni, hogy milyen vagyok."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!