f1

2016.11.17. 07:40

Ecclestone megvenné Interlagost, és finoman zsarol

Amennyiben nem az övé lesz a brazil pálya, problémás lehet a Nagydíj jövője ott

Vámosi Péter

Bernie Ecclestone megerősítette, hogy eléggé bizonytalanná vált a Brazil Nagydíj jövője Interlagosban, pedig régóta a versenynaptár része. A Sao Paoloban megrendezett versenynek egyelőre csak ideiglenes dátuma van a 2017-es versenynaptárban, de a Forma-1 ura a múlt héten találkozott emiatt az új brazil elnökkel, Michel Temerrel.

A Globo Esporte finoman rá is kérdezett ennek eredményére, Mr. E azonban nem finomkodott: "Anyagi problémák vannak. A megbeszélés azonban nagyon jó volt. Általánosságokról beszéltünk, semmi különös. Ez egy hasznos látogatás volt."

Aztán rátért a lényegre, az Interlagossal kapcsolatos problémákról ennyit mondott: "Ismeri többé-kevésbé azt, hogy mire lenne szükségünk, és mi lenne az, aminek örülnénk." Az egyik teória szerint Sao Paolo új polgármestere, Joao Doria azt mondta, hogy szívesen privatizálnák a pályát, és Ecclestone akár meg is vásárolná a történelmi múltú pályát. Neki is üzent Bernie: "Az itt a kérdés, hogy miképp szeretné eladni. Talán érdekel is ez az üzlet. Amennyiben másnak adják el, az bonyolítaná azt, hogy a jövőben itt versenyt rendezzünk. Most visszamegyek Európába, de karácsony előtt újra jövök Brazíliába. Akkor akarok vele is találkozni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!