f1

2016.11.22. 11:50

Gutierrez a Manor és a Sauber között billeg

Reméli, hogy a szezonzárón bejelentést tehet

Vámosi Péter

Fotó: Haas F1 Team

A mexikói versenyző és menedzsmentje már egy ideje tárgyalásban áll a Manorral, de mivel Felipe Nasr helye nem biztos a Saubernél ezért akár a svájci csapathoz is visszakerülhet a pilóta. Gutierrez volt már a Sauberrel 2013-14-ben, majd a Ferrari tesztpilótája lett a következő évben. Esteban ugyanis hamar rájött, hogy 2015-re több versenyzővel is tárgyalásban állnak, és volt némi gond az ő szponzoraival is. Úgy néz ki azonban, hogy próbál újra hidat építeni Monisa Kaltenborn felé, ennek ékes bizonyítéka volt, amikor az előző versenyen Brazíliában lebuktak, amikor a Sauber vendéglátó egységében beszélgettek.

A motorsport.com-nak ennyit árult el: "Sok minden történik most. Amint megérkezem Abu Dhabiba, megtudom, hogy mit kell majd tennem. Tudjuk, hogy egy-két hely kiadó a Manornál, illetve találkoztam Monishával, és minden rendben van. Szereti a mexikóiakat, és lehet hogy pont egy mexikóira van szüksége. Ők (a Sauber) egy jó csapat. Voltak dolgok a múltban, de ami megtörtént az megtörtént, és ez már a múlt. Mindig van lehetőség arra azonban, hogy helyesen cselekedjünk. Várjuk ki, hogy most mi lesz."

Gutierrez azonban utalt arra is, hogy esze ágában sincs elhagyni a Forma-1-et, egészen addig amíg akad lehetőség itt: "Ez a célom, hogy a Forma-1-ben maradhassak. Még lezáratlan ügy ez köztem és a száguldó cirkusz között. Ahogy látjátok, mindenem adott ahhoz, hogy itt maradhassak. Kár, hogy ez még nincs papírra is vetve, mert roppant éhes vagyok! Tesztpilóta azonban nemigen szeretnék lenni. Versenyezni akarok. Ez az, amiért itt vagyok. Csak a versengés érdekel."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!