f1

2016.11.30. 13:49

Hamilton még túl finom is volt

Megvédték az egykori versenyzők Lewis Hamilton taktikáját

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

Egykori és mai versenyzők is kiállnak Lewis Hamilton mellett, kettős megítélésű versenystratégiája okán.

"A taktikázás a versenyzés része, legalább annyira, mint, hogy bármikor bármi megtörténhet a sportban." - vélekedik 1979 világbajnoka, Jody Scheckter.

"A szabályok sehol nem írják, hogy olyan gyorsan kell menned, amilyen gyorsan csak tudsz." - mondja a négyszeres bajnok, Alain Prost. "Nem volt olyan veszélyes, mint a kanyarban fékezéses védekezés, valójában rendben volt, jó munka volt. Tartottam tőle az utolsó körökben, hogy látunk majd valamit, ami nem fair, nem korrekt, de nem történt ilyen."

"Nem volt tisztességtelen." - mondta Gerhard Berger a Tiroler Tageszeitungnak. "Sőt tovább megyek, és azt mondom, Hamilton igazán korrekt volt. Ki kellett játszania ezt a kártyát, és kijátszhatta volna extrémebb módon is."

"Azt mondanám, minden versenyző megpróbált volna valami hasonlót, beleértve Nicót is. Senkinek nem kellene ezt elítélnie." - mondta Daniil Kvyat a Servus TV-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!