f1

2016.11.18. 18:34

Hiába repült Dennis, védence Vandoorne, marad

Häkkinen is megszólal az ügyben, szerinte remek vezető volt Ron

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

Egy belga szakíró utánajárt azon pletykáknak, mely szerint Ron Dennis távozása után esetlegesen rezegne a léc Stoffel Vandoorne szerződtetése kapcsán. Szerencsére szó sincs ilyesmiről, és ugyan a részvényesek eltávolíttatták Dennist, a jövő évi teljes éves bemutatkozást ez az eset nem hátráltatja. Pedig a belga pilóta Ron nagy kedvence volt. Het Nieuwsblad újságíró és Gert Vermersch kommentátor azonban megnyugtatnak mindenkit: "Ez nem befolyásolja Vandoorne helyzetét. Ahogy mások is, Stoffel a McLarenhez érkezett."

Annak idején Dennis hozta a csapathoz, és csinált bajnokot Mika Häkkinenből is, aki szerint egykori főnöke csalódásként, sőt sokként éri meg az utóbbi napok eseményeit. Páran azt gondolják, hogy Dennis személyisége volt az, ami miatt végül a részvényesek döntésének az értelmében a partvonalon kívülre került, de Häkkinen úgy gondolja, hogy a 69 éves üzletember nem erőszakos: "Nem, dehogy! Fantasztikus volt vele dolgozni. Nélküle nem lennék kétszeres világbajnok. Keményen fogott minket versenyzőket. Velem és a csapattársaimmal is az volt. Ron kiválóan tudott megszervezni mindent. Szerintem egy remek vezető. Generációk azonban változnak, és az emberek is megváltoztak, ma már minden kicsit más."

Erősen tartja magát az a híresztelés, hogy Zak Brown F1-es szponzorációs guru lehet Dennis utódja, de versenyben van még Martin Whitmarsh, Jost Capito és Eric Boullier is. Az összes versenyét McLarennel nyerő Mika Zakről is beszélt: "Ismerem személyesen Zaket, és mondhatom, hogy egy remek srác. Ő egy igazi úriember, aki tud motiválni a sikerért."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!