f1

2016.11.21. 09:57

Hivatalos: Ericsson marad 2017-ben is a Saubernél!

Már csak három kiadó hely maradt így jövőre a Forma-1-ben

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

A Sauber F1 Team örömmel jelenti be, hogy meghosszabbították Marcus Ericsson szerződését. A 26 éves svéd pilóta így már a harmadik szezonját tölti el a svájciakkal. A 2017-es Forma-1-es bajnokság pedig már a negyedik teljes szezonja lesz, így joggal ad hangot elégedettségének:

"Ez egy remek hír, hogy egy újabb évet tölthetek el a Sauber F1-es csapatával. Két éve velük vagyok már, igazán otthonosan érzem magam itt. Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy bíznak bennem. Személy szerint meg azt gondolom, hogy versenyzőként sokat fejlődtem a Saubernek köszönhetően. Voltunk fent és lent is, de mindig összezártunk és olyan keményen dolgoztunk, amennyire csak lehet. Az új tulajdonosnak köszönhetően minden pozitív irányba fordult a csapatnál, így izgalmas lesz ez az új fejezet. Rengeteg komoly motorsportos szakember érkezik a Sauberhez, ami jó jel a jövőre nézve. 2017-re az a célom, hogy a teljesítményemet az idei év második feléről átmentsem, és továbbra is komoly munkát végezzünk el. Már alig várom a 2017-es szezont, hogy megkezdhessük a felzárkózásunkat a középmezőnyhöz, és hogy rendszeres pontszerzők legyünk."

Monisha Kaltenborn is megszólalt a szerződtetés kapcsán: "Örömmel jelenthetjük be, hogy Marcus 2017-ben is a Sauber F1 Team pilótája marad. A jelenlegi szezonban is megmutatta, hogy megtesz mindent azért, hogy fejlődhessünk. Nehéz időket élt át velünk, de jól kezelte a helyzetet. Az utolsó két évben komoly lépéseket tett meg a saját személyes fejlődésében is, megmutatta hogy a pályán és azon kívül is miképp tud viselkedni, főleg ha a körülmények nem jók. Nemcsak egy jó versenyző, hanem jó csapatjátékos is, aki érti, hogy miképp kell dolgozni egy istállónál, és motiválni mindenkit pozitív irányba. A Forma-1-nek egy új korszaka jön el 2017-ben, és biztos vagyok benne, hogy Marcusszal újra versenyképesek leszünk."

A csapat a "kellő időpontban" fogja bejelenteni Ericcson csapattársának a kilétét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!