f1

2016.11.10. 12:25

Hivatalos: Több évre szerződtette Ocont a Force India!

Az első teljes Forma-1-es szezonját már az indiaiakkal tölti el a fiatal francia pilóta

Vámosi Péter

Fotó: Force India F1 Team

Ocon még alig 20 éves, de máris átveszi Nico Hülkenberg helyét, és Sergio Perez csapattársa lesz 2017-től kezdve. Mint az ismert, a német pilóta a Renaulthoz igazolt, a korábbi European Formula 3 és GP3-as bajnok Ocon pedig már tesztelhette a Force India VJM08 autóját Barcelonában és a Red Bull Ringen is 2015-ben.

Az idei évet a Renault tesztpilótájaként kezdte meg, és a Mercedesnél versenyzett a DTM-ben, de augusztusban a Belga Nagydíjon már a Forma-1-ben is bemutatkozhatott, miután átvette Rio Haryanto helyét a Manornál.

Most azonban megérkezett a Force India közleménye, mely szerint 2017-re de még az azt követő időszakra is leigazolták a francia pilótát. Ocon érthetően lelkes: "Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a Force Indiához. Ismerem a csapatot, mivel már tavaly tesztelhettem velük, és örülök, hogy újra dolgozhatok mindenkivel a silverstonei csapatból. Még mindig viszonylag új vagyok a Forma-1-ben, de fél szezont eltöltöttem a Manornál, így lett némi tapasztalatom, és várom ezt az új kihívást a Force Indiával. Ez egy olyan dolog, amiért egész életemben dolgoztam, és meg kell ragadnom ezt a lehetőséget két kézzel, és meg kell mutatnom, hogy tudom azon eredményeket szállítani, amiket elvárnak tőlem. Köszönettel tartozom mindenkinek a Manornál, és különösen a Mercedes-Benznek amiért támogatnak, és hisznek bennem. Várom már a 2017-es szezont, amely az első teljes lesz, amit a Forma-1-ben eltölthetek majd. "

Az idei év nagy részében Ocont mindenki inkább a Renaultval akarta összeboronálni, mielőtt Hülkenberg váltott. Feltehetőleg Ocon hosszútávú Mercedeses szerződése miatt volt kénytelen a Renault leigazolni Jolyon Palmert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!