f1

2016.11.15. 10:40

Horner szerint helytállóak a Senna- és Schumacher hasonlatok

Max Verstappen versenyét a két legenda egy-egy momentumához hasonlítják

Tajthi Andrea

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen vasárnap, a Brazil Nagydíjon bemutatott versenyzésével elérte, hogy a legtöbben Ayrton Sennához és Michael Schumacherhez hasonlítsák, valamint versenyzését az eddigi legjobb esős versenyzésnek titulálják. Verstappennek még a verseny végén meg kellett ejtenie egy boxkiállást, ennek eredményeként a 14. helyre csúszott vissza. Azonban ő 12 kör alatt a harmadik helyig lépett előre.

"Azt hiszem, valami nagyon különlegesnek voltunk szemtanúi." - mondta Christian Horner, többek között Max Rosberggel szemben bemutatott előőzézésére célozva.

És hogy mit szól ahhoz, hogy Max versenyzését Senna 1984-es monacói, vagy Senna 1996-os spanyolországi teljesítményéhez hasonlítják?

"Szerintem helytálló." - véli Horner. "Ezt ilyen nagy pillanatokhoz kell hasonlítani. Nem sűrűn láta az ember ilyen autóversenyt és szerintem amit mi vasárnap láttunk, az valami nagyon, nagyon különleges volt."

Rosberg előzésére a következőt reagálta Horner:

"Csak próbálgatott. Még a safety car mögött is láthattuk, hogy próbálgatja az aszfalt különböző pontjait, keresve a tapadást. Az összes srác gokartozott korábban és ő (Max) eszerint próbálkozott. Megtalálza a tapadást a pálya különféle pontjain, és ezt nagyszerű volt látni. Senki mást nem láttam, hogy kereste volna a határokat, mint Max."

Noha Max is közel volt hozzá egyszer, hogy a falban végezze, de végül sikerült megfognia az autóját.

"Rendkívül nyugodt volt, a rádióban is. Attól a pillanattól eltekintve egész délután kontroll alatt tartott mindent."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!