f1

2016.11.30. 16:15

Lauda gondolta, hogy Hamilton taktikája nem válik be

Niki Lauda szerint felesleges volt a brit világbajnok lassúsága, hiszen egyértelmű volt, a negyedik helyig nem tudta volna „visszalökni” csapattársát.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

A korábbi világbajnokot a verseny után a Channel 4 riportere kérdezte az esetről, melyről Laudának meg van a véleménye.

„Őszintén, ha belegondolok, én nem bosszantottam volna ilyen helyzetben feleslegesen a csapattársamat.” – kezdte a német. „Mi is minden trükköt bevetettünk anno, de a kölcsönös tiszteletről soha nem feledkeztünk meg. Nico az egész szezonban nagyszerű munkát végzett, a negyedik helyre kellett volna visszacsúsznia ahhoz, hogy Hamilton nyerjen. Ez egyértelmű volt, hogy nem fog bekövetkezni abban a helyzetben.”

„Nagyon gratulálok Niconak, az első bajnoki cím megszerzéséhez nagyon kemény munka kell, és egyben nekünk is fantasztikus ez az eredmény.”

„Emellett Hamiltonnak a csapatmunkát is figyelembe kellett volna vennie. Megértem, hogy mint versenyző, bajnok szeretett volna lenni. De a legfontosabb az volt, hogy a Mercedes nyerje a futamot. Ugyan izgalmas volt, de a végén már szólni kellett neki, hogy gyorsuljon, mire azt válaszolta, hagyjuk békén.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!