f1

2016.11.05. 15:42

Lauda szerint Brawn nem tudja pótolni Ecclestonet

De maga az érintett is tagad.

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Ross Brawn tagadja azon pletykákat, mely szerint ő lenne majd Bernie Ecclestone utódja. Alig egy hete robbant a hír, hogy a korábbi Ferrari és Mercedes technikai főnök a Forma-1 új tulajdonosának a felkérésére átvenné Ecclestone helyét és szerepét. Brawn cáfol a BBC-nek: "Egy kicsit segítem őket, és beszélgetünk, hogy jobban megértség a Forma-1-et, de csak ennyi."

Szerinte azonban minden a 86 éves Ecclestone döntésén múlik, és úgy gondolja, hogy az öregnek esze ágában sincs kiengednie a kormányzást a kezéből.

Niki Lauda sem gondolja annyira jó ötletnek azt, ha Brawn "helyettesítené" Ecclestonet. És ezt el is mondta a Bildnek: "Ross egy kiváló mérnök. Azonban egy olyan született tehetség, mint Bernie Ecclestone, nem pótolható."

A Toro Rosso vezetője, Franz Tost is egyetért abban, hogy Ecclestonet nem lesz könnyű helyettesíteni: "Azt gondolom, hogy jövőre, és még utána is egyfajta együttműködést láthatunk majd Bernie és a Liberty között."

Végül a Force Indiás főnök, Bob Fernley is figyelmeztetett, hogy nem lenne bölcs dolog gyorsan változtatni a Forma-1 irányításán, és ennyit tett csak hozzá az eddigiekhez: "Szükségünk van Berniere, hogy segítsen az új tulajdonosok közti átmenetben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!