f1

2016.11.10. 09:54

Marco szerint Gasly tudjon várni a sorára

Plusz kevesebbet kellene hibáznia

Tajthi Andrea

Fotó: Red Bull Content Pool

Pierre Gasly abban bízott, hogy jövőre a Forma-1-bendebütálhat a Toro Rossoval, ám nem így alakultak a dolgai. Bár harcban van a GP2-es bajnoki címért, ez egyelőre kevésnek bizonyult, a Toro Rosso nem változtat aktuális versenyzőpárosán. Gasly egyértelműen csalódott, ám a Red Bull junior programjának feje, Dr Helmut Marko jobbnak látta, ha egyelőre nem emelnek be az F1-be újabb junior versenyzőt.

"Ha az ember szétnéz az alacsonyabb kategóriákban, ott egyre szomorúbb a látvány." - mondta Marko az Auto Motor und Sportnaknak.

Mindeközben Sainz és Kvyat is arra vár, hogy idővel a fő csapatnál, a Red Bullnál versenyezhessen. Marko szerint nem szabad feladniuk a reményt.

"A motorsport veszélyes." - mondta. "Nem szeretném, de bármikor történhet valami, betegség, vagy olyasmi, ami Alonsoval történt a teszten. Szóval ha ilyesmi történne, jó tartalékversenyzőkre van szükségünk, akik meg is vannak a Toro Rossonál. Ráaádsul jövőre a Toro Rossókban is Renault erőforrás lesz, szóval jó lesz autó. Így két jó versenyzőre lesz szükség ott is."

De mi a helyzet a bemutatkozásra váró Gaslyvel?

"Gasly fiatal. Tud várni." - vélekedett Marko a 20 éves franciáról, noha Max Verstappen még 18 sem volt, mikor leigazolták.

"Nem hiba, ha még nem érkezik meg. Továbbá háromszor bajnok lehetett volna már GP2-ben, ha kevesebbet hibázna."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!