f1

2016.11.14. 18:01

Nasr pontjai lendületet adhatnak a 2017-es terveinek

Ennek ellenére még mindig nem fix neki a Sauber ülése sem jövőre

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

A fiatal brazil megszerezte a Sauber első pontjait 2016-ban, ami az ő karrierjének is adhat egy komoly lökést. A svájciak pedig bizony katasztrofális éve volt, de így most visszatértek a bajnokságba, ráadásul tizedik helyen a konstruktőrök bajnokságában, és ne feledjük azt, hogy Marcus Ericsson támogatói is komoly összeget fektettek az istállóba. Úgy tudni, hogy a tizedik hely és az utolsó között a konstruktőrök bajnokságában több millió dollárnyi különbség van, és a Manor így most visszacsúszott a tabella végére. Nasr jókedvűen nyilatkozott a Globonak az esős Brazil Nagydíj után: "Ez remek eredmény a csapatnak, így most megyek, és meg is kérdezem, hogy mi a helyzet a bónuszommal. Megkönnyebbültem, hogy sikerült pontokat szereznem, ami mutatja, hogy mennyit dolgoztam, mennyit küzdöttem, azt, hogy akarok, és hogy folytatni akarom a Forma-1-et jövőre is."

A 24 éves pilótának jelenleg problémás megtartania a Sauberes ülését is 2017-re, mert a fő támogatója, a Banco do Brasil az ország gazdasági recessziójára hivatkozik, és csökken a támogatás mértéke. Így a vasárnapi eredmény kifejezetten segíthet rajta Nasr szerint: "Persze, hogy segít. Ez az eredmény motiválja a csapatot, és mindenkit aki már a 2017-es autón dolgozik. Soha nem veszítettem el a bizalmam az istálló iránt. A verseny után beszélgettem Monisha Kaltenbornnal, és nagyon elégedett volt. Jobban, mint mások, hiszen tudja, hogy ebben az évben milyen nehézségekkel küzdöttünk."

Nasr reméli, hogy a kritikusainak a száját is sikerült befognia, akik már leírták őt: "Az emberek túl hamar mondanak ítéletet, amikor meg megváltozik a széljárás, bizony el kell azt fogadni, ami jön."

Nasr ülésére egyébként rajta kívül bejelentkezett még a Mercedes támogatott Pascal Wehrlein, aki jelenleg a Manor versenyzője. Rajta van a listán a HAAS-tól távozni kényszerülő Esteban Guitterez is, akit ráadásul kiszúrtak szemfüles fotósok a Sauber vendéglátó egységében, amint Monisha Kaltenbornnal beszélgetett

A svájci Blick ezzel szemben azt állítja, hogy Guitterez és Nasr is a Manorhoz igazolhat, de akár még Rio Haryanto is visszatérhet a kiscsapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!