f1

2016.11.01. 11:20

Ocon aláírt a Force Indiához?

Eddie Jordan szerint pedig Nasr a Renaulthoz megy, Guitterez pedig a Saubernél köt ki

Vámosi Péter

Fotó: Force India F1 Team

Esteban Ocon a Manortol 2017-ben a Force Indiához válthat, mert aláírták a szerződést, legalábbis ezt állítja a Mexikói Nagydíj után a Formula Rapida spanyol lap, több forrásra is hivatkozva. Az indiaiak keresik a Renaulthoz igazolt Nico Hülkenberg utódját, és a 20 éves francia Ocon ideális jelölt, hiszen a motorszállítójuk, a Mercedes protezsáltja.

A csapatvezető helyettes Bob Fernley óvatosan nyilatkozott ezzel kapcsolatban a héten: "Ez Vijay Mallya döntése lesz, de erről érdemben a jövő héten kezdünk tárgyalásokat."

A német Auto Motor und Sport szerint is Ocon lehet a befutó, de megkérdezték erről a nagy orákulumot, Eddie Jordant, aki elég jó találati aránnyal szokta megmondani azt, hogy mi várható. Íme a jóslat: "Ocon megy a Force Indiába, Nasr a Renaulthoz, Guitterez pedig a Sauberhez."

A lap szerint Ocon szerződtetésének az eredményeként 3 millió dollárnyi kedvezményt kapnának a motorok árából, pedig Nasr és Jolyon Palmer is 16 millió dollárral kopogtat mindenfelé. A brazil ráadásul maga mögött tudhatja Bernie Ecclestone támogatását is, mert ő mindenképp akar egy dél-amerikait a rajtrácsra jövőre is.

A Force India sportigazgatója, Otmar Szafnauer. még ennyit tett hozzá: "Azt kell kiválasztanunk, aki a legjobb lesz nekünk, nem pedig azt, aki másoknak jó valami miatt." Persze azt sem tagadják, hogy üzleti érdekeket is figyelembe fognak venni a döntésnél, és ezt megerősítette a maga módján Andy Green technikai igazgató is: "A 2017-es autónak folyamatos fejlesztésre lesz szüksége. Amennyiben ezt nem tudod csinálni, véged van."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!