f1

2016.11.08. 17:53

Ocont a brazil tv már össze is boronálta a Force Indiával

Magnussen így akár maradhat is a Renaultnál, Nasr pedig a Saubernél

Vámosi Péter

Fotó: Force India F1 Team

A napokban kelhetnek el a 2017 rajtrács utolsó szabad helyei. A brazil televíziós csatorna szakkommentátora Lito Cavalcanti azt állítja, hogy Esteban Ocon aláírt a Force Indiához jövőre. Ez a hír kifejezetten örömteli lehet Kevin Magnussennek, aki így akár maradhat is a Renaultnál, mivel a franciák és a Mercedes által közösen nevelt palánta, Esteban Ocon igencsak esélyes az indiai csapatnál a versenyülésre. Cavalcanti ezt állítja: "Toto Wolff nyomatékosította igényét a Force Indiánál, hogy Ocont akarja ebbe az ülésbe. "

A dolog érthető, hiszen a Silverstoneban székelő csapatnak Ocon alkalmazása esetén jelentős kedvezményeket ígért a Mercedes motorok árából. Így most az a vélekedés, hogy Nasr, sőt csapattársa Marcus Ericsson is maradnak a Saubernél. A helyi szpíker ehhez hozzátette: "Nagy a sport nézettsége Brazíliában, és ez fontos Bernie Ecclestonenak. Így Nasrnek minden esélye megvan arra, hogy legyen valami lehetősége maradni a szériában."

Amennyiben Magnussen is marad a Renaultnál, ez azt is jelentheti, hogy a friss házas Esteban Ocon is kihúzhat egy újabb évet a HAAS-nál. Erről ő ennyit mondott: "Szerencsére több lehetőségünk is van, amelyeket most komolyan kielemzünk. Azt gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy mindezt mihamarabb lezárhassuk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!