f1

2016.11.09. 16:04

Palmer marad 2017-ben is a Renaultnál!

Hivatalos bejelentés hamarosan, még a Brazil Nagydíj előtt

Vámosi Péter

Fotó: Renault Sport

Célegyenesébe fordult a Formula-1 eligazolási piaca, és gyakorlatilag megerősítést nyernek az eddigi pletykák: Jolyon Palmer marad a jelenlegi csapatánál Enstoneban, Kevin Magnussen a HAAS-hoz igazol, míg Esteban Ocon a Force India pilótája lesz.

Egyelőre a Renault és Palmer sem kommentálja a fenti értesülést, de feltehetően a döntésben szerepet játszott a brit pilóta egyre jobb formája, amivel meggyőzte a Renault menedzsmentjét, hogy érdemes megtartani őt 2017-ben is. Másik pilótájukat Nico Hülkenberget már korábban bejelentették, így a franciáknál már csak egy ülés volt szabad. A céljuk egyébként Carlos Sainz és Valtteri Bottas megszerzése volt eredetileg, de Palmer fejlődése az év második felében meggyőzte őket arról, hogy érdemes egy újabb szezont eltölteni vele.

Fred Vasseur a Mexikói Nagydíjon nyilatkozta, hogy a megfelelő pilóta kiválasztására alapvető fontossággal bír a csapat számára, de rászánnak időt. Akkor ennyit mondott a helyzetükről: "Nicoval jó lépést tettünk, de erős páros kell, ha fejlődni akarunk, és jó eredményeket a csapatnak. Ha megnézzük a rajtrács első felét, akkor két erős pilótával rendelkeznek, akik egymást erősítik, így nekünk is egy ilyen versenyhelyzetet kell teremtenünk. Fontos a második számú pilótánk kérdése is. Nem csak az a célunk, hogy legyen egy jó versenyzőnk."

UPDATE: Jolyon Palmer és Frederic Vasseur is megerősítette, hogy a brit versenyző jövőre is a Renault versenyzője lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!