f1

2016.11.21. 08:07

Perez már nagyon várja új csapattársával való közös munkát

A Force India mexikói versenyzője eddig csupa pozitív dolgot hallott Esteban Oconról.

Horváth Dániel

Fotó: Force India F1 Team

NIco Hülkenberg Renault-hoz való távozásával megnyílt a lehetőség Esteban Ocon előtt, aki idén szezon közben kapott lehetőséget a Forma-1-ben: a pénzügyi gondokkal küzdő Rio Haryanto helyét vehette át, és lett Pascal Wehrlein csapattársa a Manor-Mercedesnél.

A 20 éves franciát nagy tehetségnek tartják – nem hiába preferálta őt a Force India Wehrlein-nal szemben. Ocon a Brazíliában brillírozó Verstappent is nagyon jól ismeri, utánpótlásban hatalmas versenyeket vívtak egymás ellen.

„Minden, amit róla hallottam egészen lenyűgöző. A csapatnál izgatottak az érkezése miatt. Nagyon kedvelik a személyiségét. Azt mondják könnyű vele együtt dolgozni.”

„Három nagyszerű évem volt Nico mellett. Sokat tanultam tőle, most pedig nagyon várom, hogy Estebantól is tanuljak. Mindig jó más versenyző dolgait tanulmányozni.”

„Szerencsés vagyok, hogy eddig csak nagyon tehetséges versenyzők voltak a csapattársaim. Nyitott leszek, hogy tanuljak tőle. Ez fordítva is működhet, csak tőle függ. Ha tanulni szeretne, akkor segíteni fogok, mint eddig minden csapattársam felé nagyon nyitott voltam.”

„Nyilvánvalóan meg szeretném verni, de együtt kell dolgoznunk a csapat érdekeiért. Ezt nagyon fontosnak tartom, és Nicóval jól is működött. Hajtottuk egymást előre a pályán, de azon kívül mindig a csapat érdekeit néztük” – tette hozzá Perez.

Több forrás szerint Perez nem hiába maradt a Force Indiánál, hiszen célja 2018-ra Kimi Räikkönen ferraris ülésének megszerzése. A Renault vitte volna, de hosszútávra terveztek, amibe a mexikói versenyző nem ment bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!