f1

2016.11.17. 09:21

Ron Dennis csalódott

Ha már így járt, új befektetési alapot hoz létre

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a McLaren elnökét, Ron Dennist eltávolítják pozíciójából.

Dennis sokáig küzdött a döntés ellen, végül közleményben hangot is adott csalódottságának.

"Csalódott vagyok, hogy a TAG és Mumtalakat képviselői, a McLaren további részvényesei ezen döntésen keresztül engem kényszerszabadságra küldtek, annak ellenére, hogy a menedzsment többi tagja által figyelmeztetve lettek ennek potenciális következményeire." - közölte Dennis.

"Az okok teljességgel hamisak, az én vezetési stílusom ugyanolyan, mint mindig is volt, és ez tette lehetővé, hogy a McLaren 20 Forma-1-es bajnoki címet nyerhessen, és évente 850 millió fontot hozzon. Ez idő alatt együtt dolgoztam számos tehetséges kollégával, hogy az élvonalban tartsuk a McLarent és nekik mindig rendkívül hálás leszek."

"Közben világossá vált számomra, hogy sem a TAG, sem a Mumtalakat nem osztja a nézeteimet a McLaren kapcsán."

"Továbbra is részesedésem van a vállalatban, és igyekszem megvédeni a McLaren értékeit és segíteni a jövőjét."

"Emellett elindítok egy új technológiai befektetési alapot. Ezt az én tapasztalataim, pénzügyi forrásaimra segítik majd, illetve külső befektetők segítik majd a kereskedelmi lehetőségek kiaknázását, melyekre már korábban is lehetőség lett volna, de nem volt alkalmam megvalósítani, a folyamatban lévő üzletek mellett elköteleződés miatt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!