f1

2016.11.22. 17:57

Villeneuve: Rosberg olyan mint Prost, megérdemli a bajnoki címet

„Rosberg sokkal kiegyensúlyozottabb lett”

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMG Petromas

Még Lewis Hamilton is elismeri, hogy csapattársa, Nico Rosberg az esélyesebb a bajnoki cím megszerzésére ezen a hétvégén Abu Dhabiban.

Bár Hamilton 3 futamot nyert meg egymás után, és 12 pontra csökkentette hátrányát, sok szakértő úgy gondolja, hogy Rosberg csak a biztosra ment az előző futamokon.

Tehát, ha a német dobogóra áll, akkor övé lesz a bajnoki cím.

A GQ magazinnak Jenson Button beszélt erről: „Hacsak nem történik valami az autójával..”

„Úgy értem, hogy Lewis nagyon gazdag és sok pénze van, magángépén repked, így biztos vagyok benne, hogy képes lenne megfizetni ezt.” - mondta viccelve a brit.

Mindazonáltal a legtöbben Rosberg sikerét várják, maximálisan rászolgált a sikerre, még akkor is, ha Hamiltonnak jóval több technikai problémája volt idén.

„Lewis talán egy kicsit mindig gyorsabb volt nála, a szezonban, de több műszaki hibája is volt.” - mondta 1997 világbajnoka Jacques Villeneuve az Auto Bildnek.

„Rosberg sokkal kiegyensúlyozottabb lett.” - mondta, majd Alain Prosthoz hasonlította.

„Ha Prostnak a sikerhez kockáztatnia kellett, akkor kockáztatott, ha nem, akkor tartotta a pozícióját.” - mondta Villeneuve.

Nyilvánvalóan azonban Rosberg meg akarja nyerni a vasárnapi futamot: „Ugyanúgy kezelem, mint bármelyik másik versenyt.” - mondta kedden.

Viszont Bernie Ecclestone azt tanácsolta Rosberget, hogy ne dobja el ezt a lehetőséget magától, és ezt mondta a svájci Blick-nek.: „Meg kell ragadnia ezt a lehetőséget, mert lehet, hogy soha többé nem lesz ekkora esélye.”

Villeneuve szerint Rosberg feladata egészen egyszerű.

„Ha az autónak nem lesz technikai hibája és biztonságban eljön az első kanyarban, akkor megnyeri a bajnokságot.” - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!