f1

2016.11.05. 15:54

Safety Car nélkül sem kapott volna büntetést Hamilton?

Alain Prost kérdőre vonná Charlie Whitingot Mexikó után

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Alain Prost úgy gondolja, hogy a versenyigazgató Charlie Whitingnak meg kellene válaszolnia pár kérdést a Mexikói Nagydíj kapcsán. Még hozzá azzal kapcsolatban, hogy kanyarlevágás miatt büntetést kapott Vettel és Verstappen is, Lewis Hamilton azonban nem. Prost úgy véli, ez a fajta ítélkezés ellentmondásos, és semmiképp sem következetes.

"Én nem ítélem el egyik versenyzőt sem, csupán fel kell tenni a kérdést, hogy most akkor van-e szabály, vagy nincs." - mondta Prost a francia Canal Plus-nek.

"A rajtnál Lewis hibázott, és előnyhöz jutott, de aztán jött a Safety Car és el is vesztette azt az előnyt. Fel kellene tenni a kérdést az FIA-nek és Charlie Whitingnak, hogy mi történt volna, ha nem érkezik a pályára a biztonsági autó."

"Különben bárki, aki a pole-ból rajtol, és félti a pozícióját, csak levágja az első kanyart. Ez komoly probléma." - hangsúlyozta Prost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!