f1

2016.11.21. 08:11

Sainz: Alonso könnyedén hatszoros bajnok lehetne

A teljesítménye alapján ötszörös vagy hatszoros bajnoknak kellene lennie – vallja Sainz.

Horváth Dániel

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban a Renault színeiben nyerte eddigi mindkét Forma-1-es világbajnoki címét. Ezek után többször is nagyon közel került a bajnoki elsőséghez, de nem jött össze számára a cím újbóli elhódítása.

Carlos Sainz, Alonso honfitársa bevallottan nagy tisztelője a kétszeres bajnoknak. Sainz szerint az egyetlen ok, amiért Alonso nem nyert több világbajnoki címet, az egyértelműen a technikában keresendő.

„Ha körbesétálunk a paddockban, mindenki egyetért abban, hogy Fernando minden idők egyik legjobbja. Amit a Ferrarinál tett, arra nem sok ember lett volna képes. Manapság is kiemelkedőt nyújt a McLarennel.”

„A világbajnoki címek csak számok. Igazából az autón múlik minden. A megfelelő időben kell jó helyen lenned.”

„Amitől igazán tisztelni fognak, az az évről évre nyújtott teljesítményed. Így van ez Ayrton Senna esetében is.”

Sainz és Alonso mostanság többször is összecsaptak a pályán: „Harcolnunk kell egymás ellen, mert mindig hasonló helyről rajtolunk, és az autónk teljesítménye is hasonló” – mondta Alonso.

„Volt néhány szép csatánk, de már eléggé mögöttem van a bajnokságban, szóval nem várható több csata. Véletlen egybeesés volt, hogy a két spanyol versenyző alkalmanként egymás ellen versenyzett.”

„A McLaren legutóbbi fejlesztéseinek és az új specifikációjú Honda erőforrásnak köszönhetően előnyre tettünk szert. Közel húsz ponttal vagyunk előttük a konstruktrőrök között, és egyéniben is elhúztunk.”

„Remélem, hogy Abu Dhabiban egyértelműen felülmúljuk őket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!