f1

2016.11.04. 17:56

Stroll nagyban hozzájárulhat a kanadai futam jövőjének biztosításához

Lance Stroll Forma-1-es szerződése 2017-re a Williams csapattal, nagyban hozzájárulhat a kanadai futam jövőjének biztosításához – mondta a verseny promótere.

Hegedűs Dávid

Fotó: Sam Bloxham/Williams

A kanadai nagydíj helye a versenynaptárban kétségessé vált az elmúlt hetekben, azok után, hogy az FIA csak ideiglenes státuszú nevezte a kanadai pályát a 2017-es előzetes versenynaptárban, mert a pályán zajló fejlesztések nem fejeződnek be határidőre.

A montreali polgármester és Bernie Ecclestone közötti megbeszélések, a helyzet rendezésére folyamatban vannak, a verseny igazgatója, Francois Dumontier csütörtökön nyilatkozta, hogy úgy hiszi, hogy Stroll jó reklám lehet a Forma-1-nek Kanadában, ami lendületet hozhat a futam iránti érdeklődésekben és ez megkönnyítenék a tárgyalásokat.

„A mai bejelentésnek egyfajta üzenete is van, mert már régóta próbálunk eredményes tárgyalásokat folytatni a pálya ügyében.”  - mondta Dumontier a Motorsport.com-nak.

„Nagyon pozitív vagyok, hogy a következő napokban lezárhatjuk ezt a kérdést, és elkezdhetjük a jövő évi verseny népszerűsítését. Talán Stroll bejelentése meghatározó tényező lesz.”

Rajongói érdeklődés

Dumontier hisz abban, hogy Stroll Forma-1-be kerülése nagy lökést adhat a kanadai futamnak, hiszen nagyobb tömeget vonzhat a futam, amitől sikeresebb lesz a futamrendezés.

„Ez óriási” mondta. „Taxival jöttem ma reggel a hotelből és azon gondolkodtam, hogy ez egy kissé történelmi pillanat lesz számunkra.”

„Ha megnézzük a nagydíj történelmét – jövőre ünnepeljük az 50 éves évfordulónkat – ez olyan mint egyfajta ajándék.”

„Gilles [Villeneuve] 1978-ban, Jacques [Villeneuve] 1996-ban, és most Lance debütál a Forma-1-ben.”

„A rajongók, és én - akik már régóta erre várnak - nagyon izgatottak vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy Lance rengeteg támogatást fog kapni már az első évében is. Még csak 18 éves, emiatt azt reméljük, hogy jóval több és fiatalabb nézőt fog kicsalogatni a versenyre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!