f1

2016.11.04. 13:05

Stroll nem a pénz miatt kapott lehetőséget

"Világbajnok-teljesítménnyel" érdemelte ki azt

Tajthi Andrea

Fotó:  Glenn Dunbar/Williams

A 18 éves Lance Stroll jövőre debütálhat a Forma-1-ben, a Williamsnél. A fiatal versenyző úgy véli, hogy a junior szériákban "világbajnok-formát" nyújtott, ez pedig több, mint elég ahhoz, hogy elhallgattassa a szkeptikusokat, akik szerint inkább a pénz miatt jutott F1-es üléshez, mintsem tehetsége miatt.

Tény, hogy édesapja a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll, de az is tény, hogy Lance bajnok lett F4-ben, Toyota Racing Seriesben és European F3-ban is.

"Úgy hiszem, hogy az F1-es lehetőséget azért kaptam, mert minden együléses szériában bajnok lettem, amiben elindultam." - mondta Stroll. "Nyertem F4-ben, aztán Új-Zélandra mentem és megnyertem az a Toyota Racing Series-t is, valamint 2016-ban megnyertem az F3 European Championshipet is. Az FIA-tól ezért kaptam meg a szuperlicenszer, hiszen azt nem lehet megvásárolni. Bizonyítani kell a junior kategóriákban, ez minden, amit mondhatok. Nem tudom előre megmondani, hogy mikor sikerül majd bebizonyítanom, hogy nem csak a pénznek köszönhetően vagyok itt, mivel az sok tényezőtől függ, sok dolognak kell egyidőben összeállni. De csak a saját dolgommal fogok foglalkozni, és most nagyon boldog vagyok, hogy jövőre csatlakozhatok a Williamshez."

"Tudom, hogy nagyon sokan Lance hátteréről beszélnek, és tisztázni szeretném, hogy a Williams sosem anyagi megfontolásból választja ki versenyzőit. És ez az állítás jelenleg is igaz." - mondta a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams. "A pénz nem eredményez tehetséget. Vagy tehetséges valaki, vagy nem, és szerintem Lance bebizonyította már tehetségét, és az eredményeivel érte el, hogy F1-es ülést kapjon. El kell végeznie a felafatát jövőre az F1-ben és el is fogja."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!