f1

2016.11.01. 17:57

Verstappen sokaknál kihúzta a gyufát

Többen attól tartanak, hogy Max dönt majd a bajnoki cím sorsáról.

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen menedzsere tagadja, hogy a fiatal holland versenyző esetleg majd szándékosan megpróbálná befolyásolni a világbajnokság végkimenetelés a hátralévő két futamon.

A 19 éves versenyző többek ellenszenvét kivívta már. A német sajtó például attól tart, hogy valamilyen formában Verstappen lesz az, aki eldönti a bajnoki cím sorsát Hamilton és Rosberg között, utalva arra, hogy Max Mexikóban is keményen támadta Rosberget, nem törődve azzal, hogy a német komoly harcban van a végső győzelemért.

"Túl nagy lett az arca, és hihetetlen arroganciával versenyez." - véli a Mercedes elnöke, Niki Lauda.

"Max nem azt figyelte, hogy Nico a bajnoki címért harcol, hanem egy lehetőséget látott a támadásra. Épp ezért nagyszerű versenyző ő." - vette védelmébe Verstappent csapatfőnöke, Christian Horner.

"Amit Mexikóban csinált az első kanyarban, az azt jelzi, hogy semmiféle tiszteletet nem támaszt versenytársaival szemben, még akkor sem, ha az a bajnoki tabella éllovasa." - ért egyet Laudával az egykori versenyző. Christian Danner.

"Verstappenben egyesül egy bajnok tehetsége és egy tinédzser bátorsága." - vélekedik Verstappenről az olasz Corriere della Sera c. lap. "Ez jó, az amúgy unalmas Forma-1-nek, de tiszteletben kellene tartania pár alapszabályt."

"Maxnak erős versenye volt." - nyilatkozott a holland versenyző menedzsere, Raymond Vermeulen a Bildnek. "Azért büntették meg, mert levágta a kanyart, de Rosberget és Hamiltont nem büntették. Ez kettős mérce. Mi megküzdünk minden pozícióért, de nem szólunk bele a világbajnokság végkimenetelébe."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!