f1

2016.11.21. 17:04

Lauda: Verstappennek óvatosabban kellene vezetnie

„Túl sok balesetet okoz és túl sok balesetben is érintett.”

Hegedűs Dávid

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Max Verstappen a jövő nagy sztárja lehet, de ahhoz óvatosabbnak kell lennie.

Ez a mondta Niki Laudától származik, aki a Diario de Ibiza című lapnak beszélt a holland tinédzser vitatott eseteiről.

Verstappen kivételes tehetségéhez nem férhet kétség, viszont sokszor a veszélyesség határát súrolja a vezetési stílusával, de Lauda szerint nem lehet összehasonlítani a heves 70-es évekkel.

„Nem.” - felelte a Mercedes elnöke. „(James) Hunt és minden pilóta tudta, hogy a nézők és a fák nagyon közel vannak, így mi annyira közel mentünk egymáshoz, amennyire csak lehetett, de sose ütköztünk. Tiszteltük az ellenfelet.”

„Most az történik, hogy a pilóták nem gondolnak a veszélyre.”  -mondta Lauda. „Max Verstappen az egyik legjobb pilóta, akit valaha is láttam a Forma-1-ben, elképesztő egy srác, de neki óvatosabbnak kellene lennie, mert túl sok balesetet okoz és túl sok balesetben is érintett, és mindig azt mondja, hogy nem az ő hibája.”

„Ez rossz és nem igaz, több alázat kellene tőle és akkor akár minden idők egyik legjobb pilótája is lehet.” -tette hozzá.

Más szakértők is egyet értenek abban, hogy kétségkívül tehetséges versenyző, de a nagyságát majd csak hosszabb idő után lehet megállapítani.

„Ő egy kirobbanó tehetség és a régi nagy pilótákra emlékeztet.” - mondta a Mercedes mérnöke Aldo Costa a Corriere della Sera lapnak.

„De én látni akarom, hogy hogy kezeli a bajnoki nyomást, mert abban a pillanatban szabadon versenyezhetnek a pilóták.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!