f1

2016.11.11. 16:40

Wehrlein csalódott, hogy lecsúszott a Force Indiáról

Pascal Wehrlein nem leplezte csalódottságát, miután kiderült, csapattársa, Esteban Ocon lehet jövőre az indiai istálló pilótája.

Komenda Vivien

Fotó: Varga András

Mindkét jelenlegi Manor pilóta mögött a Mercedes áll, és ugyan a német Wehrlein rendelkezik nagyobb tapasztalattal, nem ő kapta a versenyképesebb helyet.

„Toto (Wolff) felhívott.” – nyilatkozta a német. „Elmondta, hogy a Force India Estebant választotta. Ezt meg kell értenem, és meg kell néznem, miért történt így, és min tudok javítani.”

Nagyon valószínű egyébként, hogy Wehrlein 2017-ben is a Manor csapatát erősíti majd, egyetlen feljebb lépési lehetősége még a Haas lehet, ahonnan Esteban Gutierrez távozik az év végén.

„Ez nem a világ vége, ez csak egy elszalasztott lehetőség. Boldog vagyok, hogy jövőre is itt lehetek, és igyekszem legalább akkor előrelépni.”

Feltették azt a kérdést is a németnek, hogy képes megbirkózni azzal, hogy a fiatalabb és kevésbé tapasztalt Ocon kapta a lehetőséget helyette.

„El kell fogadnom a döntést. Mondhatnék most bármi rosszat, de az nem segítene rajtam. Pár napja már lehetett tudni, tegnap pedig megérkezett a megerősítés. Csak a legjobbakat tudom kívánni Estebannak. Én pedig továbbra is a legjobbamat szeretném nyújtani a pályán, és előre nézni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!