f1

2016.12.22. 19:08

A Ferrari az Alfa Romeót akarja, hivatalos fiókcsapatuk lenne

„Az Alfa nagyszerű táptalaj lenne a fiatal olasz versenyzőknek.”

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

A Ferrari nemrég bejelentette: 2017-től Antonio Giovinazzi tölti be a harmadik számú versenyző szerepét, így egy esetleges vészhelyzet esetén a GP2 sztárja ugorhatna be Kimi Räikkönen vagy Sebastian Vettel helyére. 

Az olasz versenyzők helyzete elég gyenge: utoljára 2011-ben, a Brazil Nagydíjon állt rajthoz olasz versenyző, Jarno Trulli és Vitantonio Liuzzi is ekkor teljesítette karrierje utolsó Forma-1-es versenyét. 

A Ferrarinál pedig még ennél is régebben, 2009-ben állt rajthoz utoljára olasz versenyző: Giancarlo Fisichella a sérült Felipe Massát helyettesítette.

A helyzeten tehát egyértelműen javítani kell, ezt pedig Sergio Marchionne, a Ferrari csapatfőnöke is pontosan tudja: „Az Alfa Romeo nagyszerű táptalaj lenne a fiatal olasz versenyzőknek. A jelenlegi legjobb, Giovinazzi már velünk van, de vannak más tehetségek is, akik küzdenek azzal, hogy helyet találjanak maguknak.”

„Az Alfa Romeo, amely több lenne mint partnercsapat, helyet tudna kínálni számukra. Már Arrivabenével és Mattia Binottóval is beszéltem arról, hogy az Alfa Romeo milyen formában működhetne együtt a Ferrarival. Ez egy olyan projekt, melynek meg kell találnunk a helyét.”

„Kedveljük Giovinazzit, mert nagyszerű versenyző, és nem tudjuk, hogy Kimi folytatja-e 2017 után” – tette hozzá a Scuderia elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!