f1

2016.12.26. 10:23

A Liberty korrektebb lesz a kiscsapatokkal

A kiscsapatok bíznak benne, hogy igazságosabb elbánásban részesülnek majd

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Monisha Kaltenborn úgy véli, hogy az F1 új tulajdonosai  talán jobban hajlanak majd a pénzek igazságosabb elosztására, mint elődeik.

Hosszú ideje sérelmezik már a kisebb csapatok hogy a kereskedelmi bevételeket a Forma-1 vezetése igazságtalan arányban osztja szét a csapatok között, és épp azok részesülnek belőle jobban, akik amúgy is biztonságban tudhatják magukat anyagilag, míg a talpon maradásért küzdő kiscsapatok kevesebbet kapnak belőle.
Ez ügyben a Sauber és Force India egy éve panaszt is tett az EU-nál, mire az illetékes szervek vizsgálatot indítottak a Forma-1-ben.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn a Deutschlandfunk rádiónak elmondta, hogy beszélt az Európai Bizottsággal, az ügy jól halad.

"Biztos vagyok benne, hogy az EU nagyon alapos lesz, és választ talál arra a kérdésre, hogy megsértették-e a versenyjogot, vagy sem." - mondta Kaltenborn. "Mi továbbra is visszük előre ezt az ügyet és úgy gondoljuk, fog is történni valami."

A kulcs lépés épp az lehet majd, amikor a Liberty Media teljesen és hivatalosan is átveszi a hatalmat a Forma-1 felett, beleértve a kereskedelmi jogok birtoklását is.

"A Force Indiával karöltve már elkezdünk tárgyalni a Liberty-vel." - folytatta Kaltenborn. "Először is, van egy tulajdonosunk (a Liberyty által), aki a média szektorból érkezett és valaki, befektetési és egyéb területeken ért el sikereket."

"Egyes szériákban, a kisebb csapatoknak vannak bizonyos jogaik, melyek a kiscsapatok fontosságát bizonyítják, szóval bízunk benne, hogy a beszélgetések pozitív változást hoznak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!