f1

2016.12.29. 15:27

A Mercedes máig is sokat köszönhet Schumachernek

Michael Schumacher öröksége továbbra is érezhető a Forma-1 legsikeresebb csapatainál, állítja Ross Brawn.

Tajthi Andrea

Fotó: Völgyi Attila

Ma három éve, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok súlyos felsérülést szenvedett egy síbalesetben. Sokáig kómában volt, mára azonban már otthon van, rehabilitálódik. Valójában azonban nem tudni, hogy milyen állapotban is van.

"Michael természetesen hozzájárult ahhoz, hogy a Mercedesnél végbement szervezeti és szerkezeti átalakulások sikert eredményeztek." - mondta Brawn a CNN-nek. "Ő segített megalkotni a sikert a Ferrarinál is és ezt folytatta a Mercedesnél is."

Arra a kérdésre, hogy mi volt Schumacher fő erőssége, Brawn így felelt: "Mikor látsz egy versenyzőt, aki olyan elkötelezett, mint Michael volt, és az egyetlen, ami a fejében jár, az a sikeresség, az téged is magával ránt. Tudtad, hogy senki nincs lenézve, mert mindenki egyenlő. Tudtad, hogy ha van egy versenyződ, aki annyira koncentrált a siker elérésére, az motiválja az embereket. Ha Michael akár csak a közelben volt, az óriási motiváció volt az embereknek, és arra ösztönözte őket, hogy próbálják felülmúlni önmagukat, teremtsenek kellemes hangulatot, pozitív érzés uralkodjon a csapatnál és ezt a fontos leckét úgy tanultam meg, hogy Michaelt néztem."

"Az ő tudása és érettsége, ahogy ült egy csoport aerodinamikai szakértő és mérnökök között és magyarázta, hogy mire van szükség, az felbecsülhetetlen volt. Nagyon hasznos volt azon rendszerek megalkotásában, melyeknek most a Mercedes sikerei köszönhetőek."

Brawn a Schumacher család erejét és kitartását is méltatta.

"Michael balesete után nem csak Michael volt az, aki szenvedett, hanem a családja is." - mondta Brawn. "Az, amit a család elért, és nem csak Mick, hanem Gina-Maria is és a lovaik, bizonyítja a család és Corinna erejét."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!