f1

2016.12.16. 08:57

A Williams elismerte, hogy akár elengedik a Mercedes kedvéért Bottast ha kell

A nagy visszatérő pedig Felipe Massa lehet

Vámosi Péter

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Feltehetően megköttethetett az üzlet, hiszen a Williams megszólalt az ügyben, és elismerték, hogy a Mercedes érdeklődik a pilótájuk iránt. Ennek ellenére ahogy az ismeretes, januárban lehet csak hivatalos bejelentés Nico Rosberg utódjáról. Mindez különösen azért is érdekes lépés, hiszen saját technikai igazgatójuk, Pat Symonds is figyelmeztetett, hogy Bottas elvesztése komoly érvágás lehet a csapatnak 2017-ben. Bottas karrierjét azonban régóta Toto Wolff egyengeti, így nem meglepő, hogy amint Rosberg megtette a meglepő bejelentését a visszavonulásáról, rögtön a lehetséges utódok listájának az élére került a finn versenyző.

A BBC-nek Claire Williams nyilatkozott: "Örömmel tölt el az, hogy egy olyan csapat, mint a Mercedes Valtterit potenciális utódnak látja Nico Rosberg távozása után. Mindig is tudtuk, hogy ő egyike a sport kulcselemeinek, és boldogok vagyunk attól, hogy a bajnokságot vezető csapat is ezt felismerte. Ennek ellenére a Williamsnek megvannak a saját célkitűzései, és biztosnak kell mindig lennünk abban, hogy mindent megteszünk azért, hogy előrébb lépjünk. Csak akkor változtatunk, ha a Williams jó helyzetben tud maradni, és tudunk fejleszteni 2017-ben is."

A Williams csapata a Mercedes erőforrásait használja, 2017-re eredetileg a Bottas-Lance Stroll párost jelentette be. A finn versenyzőjük ügyétől függetlenül azonban a grooveiak megszereznék a német csapat technikai vezetőjét, Paddy Lowe-t. Az újonc Strollt eredetileg a visszavonuló Felipe Massa helyére szerződtették, azonban a kialakult helyzet miatt a veterán brazil akár újabb egy évre visszatérhet a királykategóriába. Ezzel kapcsolatban ennyit mondtak: "Csak abban az esetben engedjük el Valtterit, ha egy olyan tapasztalt és elismert versenyző érhető el számonkra, mint például Felipe Massa. Bármit is döntünk majd, a csapat érdekeit fogjuk figyelembe venni."

Amennyiben a Williams elengedi a Mercedeshez Bottast 2017-ben, az leginkább Pascal Wehrleinnek, a német márka fiatal tehetségének lesz egy arculcsapás, aki a másik komoly jelölt volt Rosberg helyére, és így jobb esetben a Saubernél, vagy a Manornál folytathatja majd a karrierjét a száguldó cirkuszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!