f1

2016.12.15. 06:38

Villeneuve: A fiatal újoncok rossz képet festenek a Forma-1-ről

A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve figyelmeztet arra, hogy az új „divat”, miszerint nagyon fiatal versenyzőket szerződtetnek, rossz fényt vet a sportágra.

Hegedűs Dávid

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Max Verstappen 17 évesen debütált, míg Lance Stroll, aki jövőre fog debütálni a Williamssel, 18 éves.

Mindkét versenyző közvetlenül a Formula-3-ból érkezett.

Villeneuve úgy véli, hogy emiatt rosszul ítélik meg a Forma-1-et, hiszen sokan azt gondolják, hogy nagyon könnyű bekerülni a sorozatba.

„Alapvetően még nincs tele a poggyászuk. Normális esetben félig teli poggyásszal érkeznek meg a versenyzők, és folyamatosan töltik fel. A fiataloknál nem így van.”

„Manapság megérkeznek a Forma-1-be, de a bőröndjük még ki sincs nyitva, ez nagy hiba. Nem számít, hogy mekkora tehetség vagy, ez a Forma-1, a királykategória.”

„Tehát valami hiányzik. Hiába vagy nagyon tehetséges és szuper gyors, akkor is rossz képet matat a sportnak.”

A kanadai úgy véli, hogy a Williams újoncának, Lance Strollnak nehéz dolga lesz 2017-ben, de meg fog birkózni a kihívásokkal.

„Nagyon gyors pilóta, de nem tudni, hogy fejben, mentálisan mennyire áll készen, mert az F1 sokkal megterhelőbb.” -mondta Villeneuve.

„Karrierje során most először nem egy top autóban fog ülni, nem fog a győzelemért harcolni. Ezt bizonyára nehéz lesz fejben feldolgoznia.”

„Nem tudjuk, hogy hogy fogja viselni. Ő egy képzett és intelligens versenyző, fel tud nőni a feladathoz és szenzációsan teljesíthet, de az is lehet, hogy a nyomás miatt összeomlik. Nem tudjuk, hogy mi lesz.”

Viszont Villeneuve azt is megérti, hogy miért került ilyen hamar a Forma-1-be. „Ez nem nagy ügy. Van pénze, akkor miért is ne kerülhetne be? Ez már csak így működik. Miért pazarolt volna el egy szezont a GP2-ben, főleg ha nem tudott volna nyerni, azzal csak rombolta volna az imázsát.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!